trwa ładowanie paska...
09-02-2012, 00:28:37 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Śpiwór  (Przeczytany 6608 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Smoke
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Katowice

W czym mogę pomóc ?

Ignoruj
« : 21-03-2006, 23:32:01 »

Witam

Wymagania mam małe, ale zielony jestem w te klocki i chciałem szanownych kolegów poprosić o radę, nie znam się na tych wszystkich thermo coś tam i inny poliestrach ...

Jako, że w moim wakacyjnym planie wyjazdowym figuruje pare festiwali muzycznych i min. zlocik knives, to muszę się zapotracyć w jakiś śpiwór, no ale to szczerze mówiąc łatwa sprawa dla mnie to nie jest, bo nawet nie wiem gdzie szukać Mrugnięcie śpiwórek musi być :

- tani (jak na kieszeń licealisty)
- lekki i mały (oczywiście, że zależy im na tym, by zajmował jak najmniej miejsca i był jak najlżejszy, ale nie musimy przesadzać)
- odpowiedni na polskie podnamiotowe temperatury w okresie czerwiec-sierpień
- kształt obojętny (mumia/prostokątny) byleby wygodny

gdzie szukać, na co zwracać uwagę ? ...

Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc
Krzysiek

... emkoholic ...
... to download is human, to share is divine ...
[/size]
Akme
Użytkownik
**

Miejsce pobytu: Warszawa

Backpacker

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 21-03-2006, 23:35:34 »

Polecam spiwory czeskiej firmy Hannah...
http://www.hannah.cz/en/getSection.do?page=homepage
Przetestowalem dwa modele - Biker i Scout. Jestem bardzo zadowolony... tym bardziej, ze cena nie byla zbyt wygorowana Chichot
Scout jest cieplejszy - nawet moja zona, chociaz jest zdecydowanie cieplolubna, nie marznie w nim.

Acha... do dostania w wielu sklepach gorskich i sportowych (nawet w Decathlonie bywaja.)

W Katowicach macie tez Horyzont, wiec mozesz wybrac cos z ich oferty:
http://www.e-horyzont.pl/site/?p=produkty&szukaj=yes&katid=7&pkatid=&marka=&cenasort=yes&subm=Szukaj
« Ostatnia zmiana: 21-03-2006, 23:44:10 wysłane przez Akme » Zapisane

Szwoleżer Crew - KNAK - Łoś Tracker Team

"Nam nad głowami rosną chmury, kłęby, dymy, grzyby, obłoki...
I jeszcze widzimy kontury rzeczy, kolorów boki"
łuki
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Łódź

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 21-03-2006, 23:40:25 »

Smoke - dobry temat, ten sam problem mam dokladnie.
MaciekK
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Kraków

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 22-03-2006, 00:15:57 »

Nie mam duzego doswiadczenia ze spiworami, ale z takich luznych uwag powiem Ci tylko, zebys zwrocil uwage na to, jak wykonane sa zamki (w moim Bergsonie czasem zaczepiaja o material kolo nich - troche to jest denerwujace i moze prowadzic do poszarpania tego materialu, chociaz na razie tak sie nie dzieje) i na wykonanie worka na spiwor. W tej drugiej kwestii nie moge narzekac, da sie go bardzo mocno skompresowac i wygodnie podczepic do plecaka.
Nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. Mam nadzieje, ze te dwie sprawy chociaz troche Ci pomoga.

Pozdrawiam,
MaciekK
ov_Darkness
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Festung Warschau

kocham noże(m)

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 22-03-2006, 02:20:19 »

Ja bym polecił Małachowskiego jakiś w miarę lekki model... np. kilówka, albo kilo plus. Ważą 1kg, kosztują niewiele, (180-240pln), komfort na małym plusie, więc na lato będą wypas, czy żeby sięprzekimac u kumpla na imprezie. Fajne są spiworki Carinthia, stosunkowo tanie, bardzo lekkie i z Pertex'u (nawet syntetyki). 800gr, pertex z fajnym workiem kosztował ok. 300pln w bezdrożach...

Silly monkeys give them thumbs they forge a blade...

I never wanted to be different. I just wanted to be me.
8.5/20

taktyczne fanty Wujka Darkness'a
żółf
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Gniezno

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 24-03-2006, 20:27:08 »

Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym użytkownikiem śpiwora DUNLOP ULTRALIGHT 600.
Myśle że śpiworek ten będzie idealnym rozwiązaniem dla Ciebie Smoke.
Śpiwór jest naprawde mały i lekki, waży 0,75kg i jest to najmniejszy śpiwór jaki widziałem, bezproblemu wciśniesz go lub przytroczysz do plecaka. Jest cieńki, ale zupełnie wystarczający na spanie w namiocie, w cieplejsze noce nawet pod gołym niebem. I co ważne jest dość tani, widziałem taki już za 80zł.
 linki do strony oficjalnego dystrybutora:

http://www.hainansport.com/index.php?body=towary&id_kat=1.8.12&id_tow=110

http://www.hainansport.com/index.php?body=towary&id_kat=1.8.12&id_tow=107
MaC
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Świebodzin - koniec świata

Homo viator

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 09-10-2007, 14:19:11 »

Z reguły pytam o egzotyczne rzeczy o których nikt nic nie wiem, tym razem nie będzie wyjątku Uśmiech

Śpiwory Alpinusa serii Ultralight 600, 800, 1000. Na 600 i 1000 dożywotnia gwarancja (czemu nie 800 Co? ). Możliwość łączenia śpiworów, małe wymiary po spakowaniu, co jest istotne dla mnie, niska cena - 150/160/180PLN na allegro.

http://alpinus.pl/strona.php?p=2&_sec=category&_catID=10167

Nadaje się taka 800 lub 1000 na taką pogodę jak obecnie jest za oknem, ew. na ciut niższe temperatury?

Ktoś z Was używał ich? Wiem, że Alpinus to nie Alpinus Uśmiech . Na NGT można natrafić tylko na pytania. Wszyscy podchodzą do tych śpiworów jak do jeża, nad którym unosi się widmo Campusa Niezdecydowany .
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: