|
« : 25-06-2006, 14:09:58 » |
|
Szukam taktycznej zapalniczki. Mam Zippo, ale ona zdecydowanie nie jest taktyczna, oprócz tego, że ładnie wygląda. Ciągle paruje z niej beznzyna, za dużo przy niej roboty. Dajcie znać jakimiś fajnymi linkami i propozycjami co do taktycznej zapalniczki, ładnej, porządnej i palącej w każdych warunkach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 25-06-2006, 14:14:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 25-06-2006, 14:19:34 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 25-06-2006, 14:46:12 » |
|
150zł za zapalniczkę - fajnie. Tylko, że jak zaczniemy sumować ceny sprzętu który mamy na sobie i przy sobie to się okaże, że mamy go za kilka tysięcy złotych. A potem na Syberi, jak zapomnimy na jakimś biwaku naszej super taktycznej zapalniczki, to się będziemy wracać 300km bo przecież szkoda wyrzucić w błoto 150zł. Nie lepiej wziąść 3 jednorazówki z marketu i szczelnie je zapakować. Jak jedna się zespuje lub ją zgubimy zostaną nam dwie pozostałe. Ja osobiście noszę taką zapalniczkę do standartowego rozpalania ognia, jako zapas służą zaimpregnowane sztormówki. A w rezerwie mam jeszcze krzesiwo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 25-06-2006, 15:11:43 » |
|
Jeśli ktoś ma gdzie kupić - to gorąco polecam : http://www.bugstores.com/shop/view_product.php?product=BSL2Służyła mi wiernie przez kilkanaście latek do czasu gdy poległ element elektryczny ,niestety nietypowy i mam teraz tylko pamiątkę  . Moja była "od Ruskich" więc zakładam ,że orginał jest jeszcze lepiej wykonany . Płomień jak w palniku ,praktycznie nie do zgaszenia . Przy zamykaniu automatycznie czyściła dyszę gazem . Używałem na wyjazdach ,w domu i przy okazji różnych drobnych lutowań ,a nawet topienia metali miekkich . PS- najbardziej bajerancka super-duper-extra - samopalna zapalnica nigdy nie zastąpi kilku różnych zapalniczek poupychanych we wszystkie możliwe kieszenie . (plus zapałki na wszelki wypadek)
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM. Jeśli nie mam czegoś przy sobie ,to znaczy ,że nie jest do niczego potrzebne. "Przecieki z samej góry mam, Chłopaki, idzie potop!"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 25-06-2006, 21:28:45 » |
|
150zł za zapalniczkę - fajnie. Tylko, że jak zaczniemy sumować ceny sprzętu który mamy na sobie i przy sobie to się okaże, że mamy go za kilka tysięcy złotych. A potem na Syberi, jak zapomnimy na jakimś biwaku naszej super taktycznej zapalniczki, to się będziemy wracać 300km bo przecież szkoda wyrzucić w błoto 150zł. Nie lepiej wziąść 3 jednorazówki z marketu i szczelnie je zapakować. Jak jedna się zespuje lub ją zgubimy zostaną nam dwie pozostałe. Ja osobiście noszę taką zapalniczkę do standartowego rozpalania ognia, jako zapas służą zaimpregnowane sztormówki. A w rezerwie mam jeszcze krzesiwo.
Ale ja potrzebuję zapalniczkę, która odpali w każdych warunkach. Ja nie będę jej używał na Syberii, więc spokojna głowa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 25-06-2006, 21:55:31 » |
|
Szukam taktycznej zapalniczki. A proszę Cię bardzo. Bardziej taktycznej już nie znajdziesz...  Zapalniczka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 25-06-2006, 21:58:49 » |
|
A proszę Cię bardzo. Bardziej taktycznej już nie znajdziesz... Nowy custom Airkata?  Przepraszam za OT, już sobie ide ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 25-06-2006, 21:59:57 » |
|
Znajdzie Proszę jednorazówka :  Zapalniczka
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM. Jeśli nie mam czegoś przy sobie ,to znaczy ,że nie jest do niczego potrzebne. "Przecieki z samej góry mam, Chłopaki, idzie potop!"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 25-06-2006, 23:40:47 » |
|
Szukam taktycznej zapalniczki. A proszę Cię bardzo. Bardziej taktycznej już nie znajdziesz...  Zapalniczka Hehe, pasuje, tylko czy operator jest w komplecie gratis?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 01-11-2006, 14:57:12 » |
|
Odkurzam wątek (jak ten gościu na górze z odkurzaczem).
Planuję kupić zapalniczkę tak do 200 zł, jakąś estetyczną i elegancką, napełnianą gazem i bezobsługową. Już mam dość zippo, z którego ulatuje paliwo. Gdzie kupić zapalniczkę i które firmy są dobre?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 01-11-2006, 15:45:05 » |
|
Ja swojego Brunton Heliosa kupilem na tadgear.com : http://www.tadgear.com/x-treme%20gear/fire%20starters%20main/brunton_helios1.htm . chyba tam dostaniesz najszybciej i naj bezpieczniej. W kraju raczej nie znajdziesz, chyba że ktoś bedzie chcial pozbyc sie swojej, ale jeszcze nie widziałm aby ktos wystawił na aukcji heliosa.
|
|
|
|
|
|
nie ma złej pogody, jest tylko zły sprzęt
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 01-11-2006, 15:55:30 » |
|
Jumbo - chciałem wkleić to samo zdjęcie :-D EDYTA: Nie mogę się powstrzymać ... wkleję inne - też piękne ... Litr benzyny wlej do żył żebyś zły i twardy był !  Zapalniczka 8D
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 01-11-2006, 16:04:58 wysłane przez demon »
|
|
Absynt - czy Antabus ? Oto jest PYTANIE !
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 01-11-2006, 16:08:46 » |
|
Hehehe, Brunton Helios odpada, potrzebuję coś ładnego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|