|
|
 |
« Odpowiedz #106 : 01-07-2010, 20:59:04 » |
|
Ostatnio na strzelance używałem preparatu o nazwie mugga. Pierwszą godzinkę przeleżałem bez niczego, gryzły niemiłosiernie nawet pomimo ghillie suit. Potem znajomy "poczęstował" owym specyfikiem i jak ręką odjął  . Jeden ze skuteczniejszych preparatów z dotychczas przeze mnie używanych, z tego co wiem zawiera właśnie DEET, nie wiem jednak ile %.
|
|
|
|
|
|
Mój nick to tylko pseudonim artystyczny  . Szerzej znany jestem jako Łoś - ale ten nick jest już zajęty 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #107 : 02-07-2010, 00:12:34 » |
|
Ostatnio na strzelance używałem preparatu o nazwie mugga. Pierwszą godzinkę przeleżałem bez niczego, gryzły niemiłosiernie nawet pomimo ghillie suit. Potem znajomy "poczęstował" owym specyfikiem i jak ręką odjął  . Jeden ze skuteczniejszych preparatów z dotychczas przeze mnie używanych, z tego co wiem zawiera właśnie DEET, nie wiem jednak ile %. Potwierdzam. U mnie mugga zadziałała lepiej niz 34% ultrathon mimo, że zawiera 20% DEET + olejki roslinne. Chodzi o forme roll-on, nie spray( ma niższe stężenie)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #108 : 02-07-2010, 18:21:56 » |
|
Ostatnio na strzelance używałem preparatu o nazwie mugga. Ja muggę zacząłem używać parę lat temu jak potrzebowałem repelentu na wyjazd do Kenii, teraz regularnie używam i bardzo sobie chwalę. Chociaż jak na początku czerwca byłem na mazurach i się na noc cały wysmarowałem to się obudziłem z jednym okiem tak napuchniętym, że kiepsko przez nie widziałem, albo się dostało do śluzówki, albo mnie kilka komarów użarł w oko (powiek i okolic oczu nie smarowałem). Po południu już było w miarę OK, ale przebudzenie miałem dość zaskakujące. :-)
|
|
|
|
|
|
Leszek 'Leslie' Karlik
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #110 : 04-07-2010, 15:19:29 » |
|
I pytanie, czy nie ma to szkodliwego wpływu na ludzi. To, że się nie słyszy, nie oznacza, że mózgu nie smaży 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #111 : 04-07-2010, 17:39:32 » |
|
Może człowieka to nie, ale wpływ na zwierzaki (psy i koty mnie akurat bardzo interesuje)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #112 : 08-07-2010, 13:54:26 » |
|
http://www.sklepafrodyta.pl/index.php?products=product&prod_id=2865Kupiłem właśnie 2 paczki na wypróbowanie obozowe. Może ktoś miał z tym styczność? Jaki to daje efekt, pole działania plastra, na ile wystarcza, gdzie najlepiej przykleić? Bo trochę wątpie w to, że przykleje plaster na rękaw, a w nogę nic mi nie wejdzie ciekawego.
|
|
|
|
|
|
Drużynowy 107 PDH "Subiaco" im. ks. Józefa Poniatowskiego
HO Rafał Pilarczyk
|
|
|
 |
« Odpowiedz #113 : 08-07-2010, 17:37:42 » |
|
no to już by był cud nad Wisłą jakby się trzymały z daleka 
|
|
|
|
|
|
Zapraszam do obejrzenia mojego nowego programu "Zapomniane miejsca" W którym będziemy eksplorować różne opuszczone miejsca, oraz zapoznawać was z ich historią. www.wildmountain.republika.pl
|
|
|
 |
« Odpowiedz #114 : 08-07-2010, 21:55:56 » |
|
Nie zawiera DEET i innych podrażniających składników owadobójczych i szkodnikobójczych To co tu ma działać 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #115 : 08-07-2010, 23:17:14 » |
|
Daje +50 do many
|
|
|
|
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #116 : 08-07-2010, 23:17:51 » |
|
a może działają antykoncepcyjnie? 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #117 : 09-07-2010, 06:05:22 » |
|
To co tu ma działać  Mają działać olejki zapachowe, niestety aby działały muszą mieć duże "stężenie zapachowe" , mają za zadanie zaburzać zmysły komarów, dla tego powinniśmy być cali wysmarowanie a nie tylko plasterek w jednym miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|