|
« Odpowiedz #90 : 25-06-2010, 09:14:41 » |
|
W polskim prawie uznawane jest to jako środek biobójczy i nie ważne jest, że w całej europie produkty dopuszczone są do sprzedaży bez żadnych problemów...
Ale to ma świadczyć o głupocie polskich czy europejskich urzędników? Bo zakaz sprzedaży środka toksycznego imho świadczy raczej o mądrości tych naszych. Szczegołnie że w Polsce aż tak dużo komarów nie mamy (mieszkam na Warmii).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #91 : 25-06-2010, 10:19:04 » |
|
Nie mamy dużo?? Skąd to porównanie? Też mieszkam na Warmii i w tym roku jest ich od zajechania.... Podejrzewam że "dużo" to jest ich w Amazonii ale skąd takie porównanie? Gdzie widziałeś "dużo" komarów?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #92 : 25-06-2010, 10:55:40 » |
|
Mowa też jest o innych przyjemnych stworzonkach np. kleszczach. Rozumiem że jak na Warmii nie ma dużo komarów to w innych rejonach Polski też jest tak samo. Wystarczy posłuchać co się dzieje na terenach dotkniętych powodzią.
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #93 : 25-06-2010, 11:03:19 » |
|
Właśnie... kleszcze.... Przez ostatnie 5+ lat nie złapałem żadnego w tym roku już dwa.... może nie za wiele ale statystycznie  wzrost gigantyczny. Dobrze nie jest, a wszystko co pozwala uniknąć zagrożenia powinno być legalne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #94 : 25-06-2010, 13:02:15 » |
|
Szczególnie, że w tym roku komarów jest niezliczona ilość i żrą mimo hektolitrów off'u na ciele. Nie chce myśleć co jest w pobliżu zbiorników wodnych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #95 : 25-06-2010, 13:28:04 » |
|
A najfajniejszy widziałem zimą artykuł w jakiejś gazecie chyba fakt  Pisali, że ptaki będą umierać z głodu bo sroga zima zabije wszystkie owady latające  Miało nie być komarów tylko spadające z nieba ptaki tracące siły przez anoreksję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #96 : 25-06-2010, 17:03:22 » |
|
Komarów może i niet ale za to Wiejska pełna krwiopijców 
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #97 : 25-06-2010, 18:54:01 » |
|
Nie mamy dużo?? Skąd to porównanie? Też mieszkam na Warmii i w tym roku jest ich od zajechania.... Podejrzewam że "dużo" to jest ich w Amazonii ale skąd takie porównanie? Gdzie widziałeś "dużo" komarów?
W tym roku jest ich trochę, ale bez przesady - poza tym pogoda nas nie rozpieszcza więc bluza z długim rękawem i komary sobie mogą... Naprawdę problematycznej ilości komarów nie spotkałem. Co innego meszki - te kiedyś mi się zdrowo dały we znaki koło Świnoujścia. Tutaj na szczęście nie ma z nimi problemu. Kleszczy ostatnio nie widziałem. Był rzut na początku wiosny, ale potem spokój - od kwietnia nie widziałem na sobie żadnego i ze 3 może na psie. W zeszłym roku znajdowałem po dwa co tydzień (jeżdżę na wieś w weekendy) - ale nie pamiętam dokładnie w jakim okresie wiosny i lata. Później się pewnie jeszcze wysypią. Ale akurat kleszcze są na tyle "miłe" że lubią sobie powędrować więc jest czas żeby je znaleźć wieczorem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #98 : 25-06-2010, 19:32:19 » |
|
Moja czarna jeśli nie jest zakroplona to na dobę przynosi średnio 2-3 kleszcze jak idziemy w teren, a mieszkam w centrum kraju, komarów jest niezliczona ilość w porównaniu z poprzednimi latami do tego skurwysyny są bardzo agresywne. OFFy i inne wynalazki nie działają, no jeszcze jakoś radzi sobie Autan ale też kiepsko w porównaniu z Deetem. Teraz się ochłodziło i jakoś jest w miarę spokojnie choć i tak kąsają, ale tylko temp. podskoczy do góry to znów zrobi się koszmar.
|
|
|
|
|
|
"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka, przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #99 : 27-06-2010, 16:16:45 » |
|
Ale to ma świadczyć o głupocie polskich czy europejskich urzędników? Bo zakaz sprzedaży środka toksycznego imho świadczy raczej o mądrości tych naszych. Szczegołnie że w Polsce aż tak dużo komarów nie mamy (mieszkam na Warmii).
Nie pisałem, że to świadczy o czyjejkolwiek głupocie... O jakiej mądrości? Jest to kolejny papier, za który trzeba zapłacić. Jedyna mądrość może polegać na tym, że nasi urzędnicy po prostu wiedzą jak wyciągnąć od nas kasę  Środek przeszedł badania i sprzedawany jest na całym świecie. Czy w Polsce są jakieś inne, lepsze badania?
|
|
|
|
|
|
9/21
WBB
|
|
|
 |
« Odpowiedz #100 : 27-06-2010, 18:38:17 » |
|
Szczegołnie że w Polsce aż tak dużo komarów nie mamy (mieszkam na Warmii).
Heniu, zmień lekarza, obecny Cię oszukuje  pozdro P.S. kupiłem od przeszczepa oba DEET'y 35% i 100% - jak na razie użyłem tylko 35 - efekt rewelacyjny - troszkę na siebie i w ściane komarów na bagnie - wszystkie ode mnie zwiewały - to taka kryptoreklama co by OFF'a nie było  pozdro
|
|
|
|
|
|
Nie lubie nozy...
|
|
|
 |
« Odpowiedz #101 : 27-06-2010, 18:59:42 » |
|
Heniu, zmień lekarza, obecny Cię oszukuje  No dobra - dzisiaj rano było ich trochę więcej, musiałem się pospieszyć ze składaniem namiotu. Ale wczorajszy dzień jeszcze był luzik. Kleszczy nadal zero. Tyle co rąbnęła mnie pszczoła - ale na to żadne odstraszacze nie pomogą, trza po prostu po nich nie deptać ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #102 : 27-06-2010, 20:45:37 » |
|
W moim regionie powodzi nie było ale komarów jest bardzo dużo. Tydzień temu w nocy nie dało się wytrzymać o 20,00 byłem juz w namiocie. Miałem Brosa na komary ale na niewiele się zdał a efekty to 4 kleszcze ( nie licze tych co po mnie łaziły) i sporo bąbli od komarów . Wczoraj zakupiłem Autan Protection Plus( niemcy robili testy w TV) na kleszcze i komary a dzisiaj wybrałem się do lasu sprawdzic jak działa. Siebie i ciuchy, które wywaliłem na lewą stronę dokładnie spryskałem już domu. Po 7-godzinnym marszu zero kleszczy i zero ugryzień komarów czy gzów. Oczywiście podczas marszu wszelakiej maści latające robactwo interesowało sie moją osobą ale szybko rezygnowały i odlatywały nawet jak nabierałem wody ze strumienia w zacienionym i wilgotnym miejscu gdzie komarów było naprawdę dużo. A jak tam w Zakopanym są komary? wie ktoś może?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #103 : 30-06-2010, 12:03:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka, przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #104 : 30-06-2010, 23:53:04 » |
|
|
|
|
|
|
|