trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 01:28:12 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 ... 5 6 7 8 Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Skuteczny środek odstraszający komary, kleszcze i inne "robactwo"  (Przeczytany 34555 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Henry
Opinii: (0)
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #90 : 25-06-2010, 09:14:41 »

W polskim prawie uznawane jest to jako środek biobójczy i nie ważne jest, że w całej europie produkty dopuszczone są do sprzedaży bez żadnych problemów...

Ale to ma świadczyć o głupocie polskich czy europejskich urzędników? Bo zakaz sprzedaży środka toksycznego imho świadczy raczej o mądrości tych naszych. Szczegołnie że w Polsce aż tak dużo komarów nie mamy (mieszkam na Warmii).
Pablo666
Opinii: (3)
Ekspert

Miejsce pobytu: Olsztyn i Brzydgoszcz

Ignoruj
« Odpowiedz #91 : 25-06-2010, 10:19:04 »

Nie mamy dużo?? Skąd to porównanie? Też mieszkam na Warmii i w tym roku jest ich od zajechania.... Podejrzewam że "dużo" to jest ich w Amazonii ale skąd takie porównanie? Gdzie widziałeś "dużo" komarów?
Bananczyk
Ekspert

Miejsce pobytu: Białystok

Ignoruj
« Odpowiedz #92 : 25-06-2010, 10:55:40 »

Mowa też jest o innych przyjemnych stworzonkach np. kleszczach.
Rozumiem że jak na Warmii nie ma dużo komarów to w innych rejonach Polski też jest tak samo.
Wystarczy posłuchać co się dzieje na terenach dotkniętych powodzią.

Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
Pablo666
Ekspert

Miejsce pobytu: Olsztyn i Brzydgoszcz

Ignoruj
« Odpowiedz #93 : 25-06-2010, 11:03:19 »

Właśnie... kleszcze....
Przez ostatnie 5+ lat nie złapałem żadnego w tym roku już dwa.... może nie za wiele ale statystycznie Mrugnięcie wzrost gigantyczny.
Dobrze nie jest, a wszystko co pozwala uniknąć zagrożenia powinno być legalne.
ext11
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #94 : 25-06-2010, 13:02:15 »

Szczególnie, że w tym roku komarów jest niezliczona ilość i żrą mimo hektolitrów off'u na ciele. Nie chce myśleć co jest w pobliżu zbiorników wodnych.
KnockeR
Opinii: (12)
Ekspert

When the Zombies come, I'll be ready!

Ignoruj
« Odpowiedz #95 : 25-06-2010, 13:28:04 »

A najfajniejszy widziałem zimą artykuł w jakiejś gazecie chyba fakt Uśmiech Pisali, że ptaki będą umierać z głodu bo sroga zima zabije wszystkie owady latające Mrugnięcie Miało nie być komarów tylko spadające z nieba ptaki tracące siły przez anoreksję.

Zombie Zone - Survival w świecie postapokalipsy!
DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
Bananczyk
Ekspert

Miejsce pobytu: Białystok

Ignoruj
« Odpowiedz #96 : 25-06-2010, 17:03:22 »

Komarów może i niet ale za to Wiejska pełna krwiopijców  Mrugnięcie

Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
Henry
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #97 : 25-06-2010, 18:54:01 »

Nie mamy dużo?? Skąd to porównanie? Też mieszkam na Warmii i w tym roku jest ich od zajechania.... Podejrzewam że "dużo" to jest ich w Amazonii ale skąd takie porównanie? Gdzie widziałeś "dużo" komarów?

W tym roku jest ich trochę, ale bez przesady - poza tym pogoda nas nie rozpieszcza więc bluza z długim rękawem i komary sobie mogą...
Naprawdę problematycznej ilości komarów nie spotkałem. Co innego meszki - te kiedyś mi się zdrowo dały we znaki koło Świnoujścia. Tutaj na szczęście nie ma z nimi problemu.
Kleszczy ostatnio nie widziałem. Był rzut na początku wiosny, ale potem spokój - od kwietnia nie widziałem na sobie żadnego i ze 3 może na psie. W zeszłym roku znajdowałem po dwa co tydzień (jeżdżę na wieś w weekendy) - ale nie pamiętam dokładnie w jakim okresie wiosny i lata. Później się pewnie jeszcze wysypią. Ale akurat kleszcze są na tyle "miłe" że lubią sobie powędrować więc jest czas żeby je znaleźć wieczorem.
SWAT
Ekspert

Miejsce pobytu: Pabianice

Mountain Warfare

Ignoruj
« Odpowiedz #98 : 25-06-2010, 19:32:19 »

Moja czarna jeśli nie jest zakroplona to na dobę przynosi średnio 2-3 kleszcze jak idziemy w teren, a mieszkam w centrum kraju, komarów jest niezliczona ilość w porównaniu z poprzednimi latami do tego skurwysyny są bardzo agresywne. OFFy i inne wynalazki nie działają, no jeszcze jakoś radzi sobie Autan ale też kiepsko w porównaniu z Deetem. Teraz się ochłodziło i jakoś jest w miarę spokojnie choć i tak kąsają, ale tylko temp. podskoczy do góry to znów zrobi się koszmar.

"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z
nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka,
przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
przeszczep
Opinii: (27)
Ekspert

Miejsce pobytu: warszawa

bite me

Ignoruj
« Odpowiedz #99 : 27-06-2010, 16:16:45 »

Ale to ma świadczyć o głupocie polskich czy europejskich urzędników? Bo zakaz sprzedaży środka toksycznego imho świadczy raczej o mądrości tych naszych. Szczegołnie że w Polsce aż tak dużo komarów nie mamy (mieszkam na Warmii).
Nie pisałem, że to świadczy o czyjejkolwiek głupocie...
O jakiej mądrości? Jest to kolejny papier, za który trzeba zapłacić. Jedyna mądrość może polegać na tym, że nasi urzędnicy po prostu wiedzą jak wyciągnąć od nas kasę Mrugnięcie
Środek przeszedł badania i sprzedawany jest na całym świecie. Czy w Polsce są jakieś inne, lepsze badania?

9/21

WBB
adonay
Użytkownik
**

Miejsce pobytu: Dublin/Lyck

Ignoruj
« Odpowiedz #100 : 27-06-2010, 18:38:17 »

Szczegołnie że w Polsce aż tak dużo komarów nie mamy (mieszkam na Warmii).

Heniu, zmień lekarza, obecny Cię oszukuje  Duży uśmiech

pozdro

P.S. kupiłem od przeszczepa oba DEET'y 35% i 100% - jak na razie użyłem tylko 35 - efekt rewelacyjny - troszkę na siebie i w ściane komarów na bagnie - wszystkie ode mnie zwiewały - to taka kryptoreklama co by OFF'a nie było Mrugnięcie

pozdro

Nie lubie nozy...
Henry
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #101 : 27-06-2010, 18:59:42 »

Heniu, zmień lekarza, obecny Cię oszukuje  Duży uśmiech

No dobra - dzisiaj rano było ich trochę więcej, musiałem się pospieszyć ze składaniem namiotu. Ale wczorajszy dzień jeszcze był luzik. Kleszczy nadal zero. Tyle co rąbnęła mnie pszczoła - ale na to żadne odstraszacze nie pomogą, trza po prostu po nich nie deptać ;-)
adampawlowski
Opinii: (4)
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #102 : 27-06-2010, 20:45:37 »

W moim regionie powodzi nie było ale komarów jest bardzo dużo. Tydzień temu w nocy nie dało się wytrzymać o 20,00 byłem juz w namiocie. Miałem Brosa na komary ale na niewiele się zdał a efekty to 4 kleszcze ( nie licze tych co po mnie łaziły) i sporo bąbli od komarów . Wczoraj zakupiłem Autan Protection Plus( niemcy robili testy w TV) na kleszcze i komary a dzisiaj wybrałem się do lasu sprawdzic jak działa. Siebie i ciuchy, które wywaliłem na lewą stronę dokładnie spryskałem już domu. Po 7-godzinnym marszu zero kleszczy i zero ugryzień komarów czy gzów. Oczywiście podczas marszu wszelakiej maści latające robactwo interesowało sie moją osobą ale szybko rezygnowały i odlatywały nawet jak nabierałem wody ze strumienia w zacienionym i wilgotnym miejscu gdzie komarów było naprawdę dużo. A jak tam w Zakopanym są komary? wie ktoś może?
SWAT
Ekspert

Miejsce pobytu: Pabianice

Mountain Warfare

Ignoruj
« Odpowiedz #103 : 30-06-2010, 12:03:05 »

KnockeR poznajesz ? Uśmiech http://www.allegro.pl/item1097488115_itw_us_army_srodek_na_insekty_komary.html

"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z
nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka,
przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
aniol
Opinii: (2)
Ekspert

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #104 : 30-06-2010, 23:53:04 »

http://www.lymeneteurope.org/info/deet-versus-permethrin-as-a-tick-repellent

Seek & eXplore!
Strony: Pierwsza « 1 ... 5 6 7 8 Ostatnia +   Do góry